Boeklancering: the day after

Boeklancering: the day after

Voorpagina Metro boeklancering Kebab met Spruitjes

– Geschreven door Jinan –

Gisteren liep ik om 7.00 uur ‘s ochtends het treinstation binnen. Ik was daar om een aantal exemplaren van dagblad Metro op te pikken. Ik had de dag ervoor een interview gehad over Kebab met Spruitjes. Naarmate ik dichterbij de kiosk kwam en het blad in de verte zag liggen, begon mijn hart steeds sneller te kloppen. Dat kan toch niet waar zijn?? Ben ik dat? Is dat een grote foto van mij op de voorpagina? Toen ik het blad in mijn handen had realiseerde ik mij dat het weldegelijk een mega grote foto van mij was met de titel Kebab met Spruitjes.

Onwerkelijk hoe het is gegaan. Twee jaar lang heb ik af en aan gewerkt aan het boek Kebab met Spruitjes. En nu dit!! Onbeschrijfelijk, ik zit werkelijk meteen op de wolken en voel een intens gevoel van trots en geluk.
Heerlijk dat gevoel. Die middag had ik ook mijn boeklancering en presentatie. Mijn dag kon niet meer stuk. Ik was werkelijk aan het zweven en vooral aan het genieten van het moment.

Toen ik mijn gevoel van op wolken drijven beschreef aan een vriendin, was het eerste wat ze zei: “Pas op dat je er niet afvalt”. En Bam, in een seconde was ik weer terug op aarde. Mijn angst om te falen kwam weer om de hoek kijken. “Wat nou als ik afga tijdens de presentatie” en “wat nou als de mensen het niets vinden” en “stel je eens voor dat ze mijn kookboek en het thema dat ik wil uitdragen niet mooi vinden en het niet verkocht gaat worden. Al die moeite voor niets.”

“STOP. Nee, dat ga ik niet doen” dacht ik bij mezelf. “Ik wil genieten van het moment en me lekker laten meedrijven met de wolken.” Het moment pakken en zo lang mogelijk genieten.
Een moment van geluk en tevredenheid.

Ik klauterde weer op de wolken en heb besloten om te genieten. Intens te genieten van mijn dag. Ik laat me door niemand beïnvloeden om mijn innerlijke criticus te voeden om doemgedachten te krijgen. Mijn innerlijke criticus, die ik
liefdevol Janoune noem en het angstige meisje in mij vertegenwoordigt die bang is om te falen, heb ik liefdevol omarmd en verteld “Janoune, je mag er zijn maar vandaag wordt een topdag en maakt niet uit wat er gebeurt, geniet ervan, het is jouw moment”

Een dag later drijf ik nog op de wolken. Het was fantastisch. Okay. Toegegeven, het is niet helemaal gegaan hoe ik alles gepland had en de presentatie was niet alles wat ik had willen zeggen EN toch heb ik intens genoten. Dankzij de liefde die ik voor mezelf heb en de liefde die ik om mij heen voelde. Ik voelde me gedragen door vrienden en onbekenden die begaan zijn met mijn thema. Die ook willen verbinden en een betere wereld voor de mensheid willen neerzetten. En er is niets beters dan te verbinden en dit samen te dragen.

Bedankt iedereen voor de liefde en warmte die ik gisteren zo intens heb gevoeld Let’s bring cultures together by creating a better world out of love, care and cooperation.

Jinan nog drijvend op de wolken………..

About Kebab met Spruitjes

Hoi wij zijn Jinan Saleh en Marjolijn Lampe en wij zijn achternichtjes van elkaar. Jinan is de Kebab van het stel en Marjolijn het Spruitje. Samen bloggen we over de Arabische keuken, over het gezellig samen eten, samen genieten en samenzijn. Kebab met Spruitjes is homemade in Brabant :) Liefs Jinan en Marjolijn

Leave a Reply