Hummus en falafel eten bij Love and Peas in Den Haag

Hummus en falafel eten bij Love and Peas in Den Haag

hummus en falafel eten bij Love and Peas in Den Haag Weimarstraat

– Geschreven door Marjolijn –  Misschien is het sommige van jullie opgevallen, de laatste tijd komen er veel hummus en falafel gerechtjes voorbij. Het is niet dat we ze perse opzoeken, het toeval zorgt ervoor dat ze continu op ons pad komen. En logischerwijs, als ze op ons pad komen dan eten we ze op (nadat we er een foto van hebben gemaakt natuurlijk;).

Zo ook bij Love and Peas in Den Haag, een hummus restaurantje aan de Weimarstraat. Toen ik in Happinez toevallig een artikeltje tegenkwam over de zaak van Yuval (Israëliër) en Muawi (Palestijn) werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Beide mannen zijn namelijk het bewijs dat samen koken en samen eten verbroedert. Door samen Love and Peas op te richten hebben ze het conflict tussen beiden volken overstegen. Hun statement is dan ook: Make Hummus not War!

Wat begon als een pop-up restaurant is nu een sympathieke informele horeca gelegenheid geworden waar je je gelijk thuisvoelt, vooral met kinderen. De gigantische speelhoek is een feestje voor de kleintjes. Het interieur is ruim opgezet, wat een opluchting zal zijn voor ouders met kinderwagens. En er wordt helemaal niet raar opgekeken (er wordt helemaal niet opgekeken trouwens) als de kinderen soms een beetje enthousiast door de zaak rennen. Zelfs de klanten leken onverstoorbaar en gingen vrolijk verder met hun tafelgesprekken. Een opluchting voor mij als moeder.

Naast de ongedwongen en informele sfeer die zorgde voor een fijn samenzijn, moest ook de innerlijke mens bevredigd worden. In alle eerlijkheid, daar kwamen we natuurlijk voor. Als hummus-spotter kon ik niets anders dan een klassieke hummus bestellen. Er stonden veel meer mezze gerechtjes op de kaart, zoals linzensoep en baba ganoush om maar iets te noemen, maar de hummus en falafel kregen een plekje op mijn bord en ook op die van de kinderen. De hummus was “Palestinian style” met een topping van kikkererwten en peterselie met lekker veel olijfolie. De echte authentieke hummus ligt altijd bedekt met een laagje olijfolie dames en heren! Geen olijfolie is in het Midden-Oosten not done. Uiteindelijk zag het er dus niet alleen lekker uit, het was ook lekker. Heerlijk zelfs. Ik at mijn bordjes gretig leeg. En ook die van de kinderen, die hadden het druk met gezellig spelen.

Love and Peas is dus meer dan een bezoekje waard. Als je van lekker eten houdt, als je kinderen hebt, of als je toevallig in Den Haag woont/ bent dan is the place to be: Love and Peas aan de Weimarstraat.

PS: en ze hebben echte Arabische koffie! 🙂

About Kebab met Spruitjes

Hoi wij zijn Jinan Saleh en Marjolijn Lampe en wij zijn achternichtjes van elkaar. Jinan is de Kebab van het stel en Marjolijn het Spruitje. Samen bloggen we over de Arabische keuken, over het gezellig samen eten, samen genieten en samenzijn. Kebab met Spruitjes is homemade in Brabant :) Liefs Jinan en Marjolijn

Leave a Reply